Flekkerøy menighet

Søk
Close this search box.

Konfirmasjon

Bli konfirmant i Flekkerøy menighet!

Konfirmanter 2021 gøy

Begynner du på 9. trinn høsten 2024?

Da er du velkommen som konfirmant i Flekkerøy menighet!

I tiden som konfirmant tas mange viktige valg, og vi ønsker å bidra til å gi konfirmantene det beste utgangspunktet for å gjøre de gode valgene. Vårt mål er at konfirmantene skal oppleve at å være konfirmant i Flekkerøy menighet er en god kombinasjon av et trygt fellesskap, gode forbilder og Jesus. Konfirmantene møtes på torsdager klokken 18-20 til undervisning, smågrupper, sosialt og noe å bite i. I tillegg reiser vi på en weekendtur på høsten, deltar i menighetens store ungdomsarbeid og vi tilbyr en sommerleir.

Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig. I konfirmasjonstiden får du lære mer om deg selv og Gud.

Informasjonsmøte
Velkommen til informasjonsmøte om konfirmasjon 23. april kl. 19:00 i Flekkerøy kirke!

Må jeg være døpt for å konfirmere meg i kirken?
Alle er velkommen til å følge konfirmasjonsundervisningen i Flekkerøy menighet. Dersom konfirmanten ikke er døpt vil vi gjennomføre en dåp i forkant av konfirmasjonen.

Pris
Alle konfirmantene følger felles opplegg. I tillegg kan konfirmanten velge å være med på sommerleir. Les mer i overskriften “Sommerleir” under.
Konfirmantavgift: Kr. 1200,-
Tillegg for sommerleir: Ca. 3900,-

Dersom familieøkonomien tilsier det kan man søke om betalingsutsettelse og/eller redusert egenandel. Ta kontakt med menighetspedagog Arne for mer informasjon.

Det kan også søkes støtte fra kommunens Fritidsfond. Les mer:
Kristiansand kommune – Fritidsfond

Tilrettelagt konfirmasjonstid
Alle har rett til en god konfirmasjonstid. Hvis du har behov for tilrettelegging, tar du og familien din kontakt med ungdomsarbeider.

Selskapslokale
Flekkerøy kirke har flotte lokaler som kan leies til konfirmasjonsselskap. Det blir loddtrekning dersom flere konfirmanter ønsker å leie.

Les mer om leie her!

Spørsmål?
Ta kontakt med menighetspedagog Arne Nilsen Berge
Mobil: 48283211
Epost: ab683@kirken.no

Konfirmasjonstiden er en tid for refleksjon og opplevelse. I løpet av konfirmasjonstiden kan du bli bedre kjent med deg selv, kristendommen og Gud – og om hva troen kan bety i hverdagen.

Bibelfortellingene er viktige. Samtidig er det like viktig å ta spørsmål og tanker fra deg på alvor. Konfirmasjonstiden gir mulighet til å utforske noen viktige spørsmål sammen med andre.

I konfirmasjonstiden har du mulighet til å

 • finne ut hva du tror
 • lære mer om Bibelen
 • prate om kristen tro
 • bli kjent med kirken 
 • delta ved gudstjenester
 • bli bedre kjent med deg selv
 • få nye tanker om livet
 • engasjere deg i kirkens arbeid for miljø og solidaritet

Konfirmasjonsundervisningen
Det vanligste er at konfirmasjonsundervisningen foregår det året du går på 9. trinn. Hos oss foregår konfirmantsamlingene torsdager fra 18:00-20:00. Vi har en stor gjeng med ungdommer og unge voksne som er ledere sammen med menighetspedagog og prest. Vi legger stort fokus på det sosiale, og ønsker at konfirmasjonstiden blir nær på troen, og nær på livet.

I en gudstjeneste på høsten presenteres konfirmantene for menigheten.

Høsten drar vi også på en helgetur for å bli godt kjent, og få mange gode opplevelser sammen.

Konfirmasjonsgudstjenesten
I Den norske kirke er konfirmasjonshandlingen en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og å styrke hver enkelt konfirmant.  konfirmantene kneler ved alterringen, der presten eller konfirmantlæreren ber for den enkelte med håndspåleggelse. 

Ordet konfirmere betyr bekrefte eller styrke. Konfirmasjonen krever ingen bekreftelse fra konfirmanten. Det er Gud som bekrefter sine løfter slik de ble gitt ved dåpen. 

Les mer om konfirmasjon på Konfirmant.no

KonfCamp Skjærgårds går parallelt med Skjærgårds Music And Mission Festival hvert år i uke 27 og arrangeres på Risøya. Her er det rundt 400 konfirmanter og 30 medarbeidere som har sitt eget område midt i en pulserende festival. Vi har egne morgenmøter med undervisning, underholdning og lovsang. Hver dag arrangeres KonfTiki som byr på spennende konkurranser og utfordringer. På kvelden deltar vi på møtene i BigTop og øvrige konserter og opplegg som Skjærgårds arrangerer.

På KonfCamp Skjærgårds blir man en del av to ting: både konfirmantleir og Skjærgårds. Konfirmantene får nyte godt av både konserter, Skjærgårds-burger, badeplasser og aktivitetene festivalen byr på utover vårt eget program. Andre aktiviteter vi tilbyr er disco, misjonsmarked, quiz, egen kafé og andre sosiale happenings på kveldstid.

Vi håper så mange som mulig av våre konfirmanter melder seg på denne frivillige leiren. Leiren er hvert år et populært tilbud. Les mer om KonfCamp HER!

Her er noen viktige datoer for konfirmantene – og i noen tilfeller med familie

NB! Datoene er under arbeid. Fullstendig plan for konfirmantåret vil bli utdelt ved oppstart.

 • Weekendtur: Vi drar på en weekendtur høsten 2024 for å bli bedre kjent. Det blir aktiviteter, møter og masse godt fellesskap.
 • Storsamling annenhver torsdag i Flekkerøy kirke. Hver undervisningstime har en god miks av undervisning, smågrupper, noe å bite i og en kveldssamling.
 • Hjemmegrupper: Konfirmantene får tilbud om hjemmegrupper – sosialt, snakke, stille spørsmål
 • Sommerleir på Skjærgårds Music & Mission festival på idylliske Risøya, Tvedestrand, første uka i juli 2025 med flotte konserter, sol, bading og masse aktiviteter.
 • Konfirmantenes gudstjeneste  31. august, 2025.
 
Konfirmasjonsdato 2024: Lørdag 13. september 2025 i Flekkerøy kirke. Konfirmasjonsgudstjenester kl. 11 & 13.