Bønn for Ukraina

Ukraina brenner, mennesker lider i en skala som det er vanskelig å sette seg inn i.
Store menneskemengder er på flukt. Det er dystre tider i Europa.

Vi tror på en Gud som gikk inn i den ytterste lidelse i solidaritet med oss mennesker.
Det er vårt kall som Guds barn, som menighet, å vise medlidenhet med de som lider og gjøre noe for dem der vi kan.
En kan kjenne seg maktesløs i møte med alle de nyheter som strømmer innover oss for tiden.

Men to ting kan vi gjøre:

• Gi pengehjelp gjennom f.eks en organisasjoner som Flyktningehjelpen eller Kirkens Nødhjelp VIPPS 2426 eller konto 1594.22.87426, merk «Ukraina».

• Be! Kirka vår er åpen hver dag. Lysgloben står med tent lys bakerst i kirkerommet. Sett deg gjerne ned i stillhet og be for det ukrainske folket, for fredelige løsninger, og alt som ellers måtte ligge deg på hjertet. Vårt stille, fine bønnerom Hjerteslag er også åpent daglig, benytt det gjerne!